Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se marineaza zece ore in apa cu otet
Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se marineaza zece ore in apa cu otet si zarzavat pentru supa. Dupa ce s-a spalat in apa rece, se bate carnea cu un batator de lemn si se desface cu lama cutitului in asa fel incat sa aiba o suprafata cat mai mare. Separat se taie felii subtiri ficatul, se amesteca cu carnea tocata, cu miezul de paine inmuiat in apa rece si faramitat bine, cu cele doua galbenusuri crude si verdeata tocata. Amestecul se sareaza si se pipereaza usor, dupa care se intinde cu lama cutitului pe toata suprafata fripturii. Se strange carnea, se leaga cu o ata de bumbac, se pune apoi intr-o forma cu apa, ulei, cimbru si piper boabe. Se tine in cuptorul cald o ora, dupa care se sareaza, se adauga vinul si se continua coacerea. Cand friptura s-a rumenit bine, se scoate din cuptor, se ia din forma si se inlatura ata de bumbac dupa care se taie felii groase.
Se serveste cu salata de sezon si garnitura de piure de cartofi.
Alte retete care contin carne:
Ficat de pui
Ficatei de pui
Pilaf de pui
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAdor ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi
Comentarii