Friptura umpluta

Se spala carnea, se curata de oase si pielite, se bate ca sa se subtieze si se intinde pe un fund de lemn. Se sareaza putin si se pipereaza dupa gust.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr cap de piept de porc
  • 200 gr carne tocata
  • 1 ceapa
  • 100 gr ciuperci
  • 1 ou
  • 1 legatura verdeata
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei
  • piper macinat
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se curata de oase si pielite, se bate ca sa se subtieze si se intinde pe un fund de lemn. Se sareaza putin si se pipereaza dupa gust. Verdeata se toaca marunt, ciupercile se taie, ceapa se toaca fin si se rade coaja de lamaie. Carnea maruntita se amesteca impreuna cu ceapa, ciupercile, oul si coaja rasa de lamaie. Peste amestec se presara verdeata tocata fin si se omogenizeaza amestecul. Pe o folie de aluminiu, unsa cu ulei si presarata cu condimente, se asaza carnea si se intinde apoi amestecul format, in strat subtire. Se ruleaza carnea si se trang capetele ca sa nu iasa umplutura. Se pune intr-o tava cu apa, ulei, sare si piper boabe. Se introduce in cuptor pentru circa 90 de minute. Se scoate apoi din folie, se pune in tava si se mai introduce la cuptor pentru 30 de minute. Se stropeste din cand in cand cu sosul format in tava. Cand este gata, se scoate si se taie felii groase.
Se serveste pe platou sau farfurie.

Alte retete:

Muschi de porc la cuptor

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia