Friptura umpluta

Se spala carnea, se curata de oase si pielite, se bate ca sa se subtieze si se intinde pe un fund de lemn. Se sareaza putin si se pipereaza dupa gust.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr cap de piept de porc
  • 200 gr carne tocata
  • 1 ceapa
  • 100 gr ciuperci
  • 1 ou
  • 1 legatura verdeata
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei
  • piper macinat
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se curata de oase si pielite, se bate ca sa se subtieze si se intinde pe un fund de lemn. Se sareaza putin si se pipereaza dupa gust. Verdeata se toaca marunt, ciupercile se taie, ceapa se toaca fin si se rade coaja de lamaie. Carnea maruntita se amesteca impreuna cu ceapa, ciupercile, oul si coaja rasa de lamaie. Peste amestec se presara verdeata tocata fin si se omogenizeaza amestecul. Pe o folie de aluminiu, unsa cu ulei si presarata cu condimente, se asaza carnea si se intinde apoi amestecul format, in strat subtire. Se ruleaza carnea si se trang capetele ca sa nu iasa umplutura. Se pune intr-o tava cu apa, ulei, sare si piper boabe. Se introduce in cuptor pentru circa 90 de minute. Se scoate apoi din folie, se pune in tava si se mai introduce la cuptor pentru 30 de minute. Se stropeste din cand in cand cu sosul format in tava. Cand este gata, se scoate si se taie felii groase.
Se serveste pe platou sau farfurie.

Alte retete:

Muschi de porc la cuptor

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide