Friptura-mancarica de fazan

Am dezghetat fazanul si l-am taiat bucatele. l-am pus in apa cu putin otet pt cca 10 min. Intr-o tigaie, am pus toate verdeturile, alaturi de usturoi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Friptura-mancarica de fazan

Ingrediente

  • 1 bucata fazan curatat
  • jumatate de ceapa
  • 1 morcov maruntit
  • 1/2 piciorus de telina maruntit
  • 3 catei de usturoi necuratati
  • 3 felii de slanina
  • cateva boabe de ginepro(teoretic ar trebui sa fie boabe de coacaze neagra uscate. dau o aroma deosebita fripturicilor)
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei
  • sare piper
  • rozmarin
  • cimbru (eu am pus doar cimbru pt ca nu am avut rozmarin)

Mod de preparare

Am dezghetat fazanul si l-am taiat bucatele. l-am pus in apa cu putin otet pt cca 10 min.

Intr-o tigaie, am pus toate verdeturile, alaturi de usturoi si 2 din cele 3 bucatele de slanina taiate maruntzel.

Am pus la calit putin.

Am luat de pe foc, am pus carnea deasupra, boiaua, sarea, piperul, cele 2 frunze de dafin, boabele de ginepro si inca una feliuta de slanina, taiata bucatele mici, am adaugat si cimbrul.

Am pus din nou pe foc putin.

Am adaugat un deget de tuica de la bunica de data asta.

Am lasat sa se evapore, apoi am adaugat cate o canita de apa pana cand carnea s-a copt. Intre timp s-a copt si painica.

Am zis sa v-o arat si voua, poate mai iau vre-un premiu.
Am servit fripturica impreuna cu purè de cartofi si painica.

Pofta buna!

Reteta Friptura-mancarica de fazan a fost propusa de atia pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de fazan gasiti aici:

Fazan fript,

Fazan in frunza de vita de vie,

Piept de fazan umplut cu spanac si ficat de gasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Blat de tort vanilat
Bucataras.RO

Blat de tort vanilat

Am fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.

Blat de tort vanilat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide