Am dezghetat fazanul si l-am taiat bucatele. l-am pus in apa cu putin otet pt cca 10 min. Intr-o tigaie, am pus toate verdeturile, alaturi de usturoi
Am dezghetat fazanul si l-am taiat bucatele. l-am pus in apa cu putin otet pt cca 10 min.
Intr-o tigaie, am pus toate verdeturile, alaturi de usturoi si 2 din cele 3 bucatele de slanina taiate maruntzel.
Am pus la calit putin.
Am luat de pe foc, am pus carnea deasupra, boiaua, sarea, piperul, cele 2 frunze de dafin, boabele de ginepro si inca una feliuta de slanina, taiata bucatele mici, am adaugat si cimbrul.
Am pus din nou pe foc putin.
Am adaugat un deget de tuica de la bunica de data asta.
Am lasat sa se evapore, apoi am adaugat cate o canita de apa pana cand carnea s-a copt. Intre timp s-a copt si painica.
Am zis sa v-o arat si voua, poate mai iau vre-un premiu.
Am servit fripturica impreuna cu purè de cartofi si painica.
Pofta buna!
Reteta Friptura-mancarica de fazan a fost propusa de atia pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de fazan gasiti aici:
Fazan fript,
Fazan in frunza de vita de vie,
Piept de fazan umplut cu spanac si ficat de gasca
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAm fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.
Blat de tort vanilat
Comentarii