Friptura in ulei

Una din conditiile obligatorii pentru reusita sa este bucata de carne, de vitel evident care trebuie sa fie partea din spate a bulanului v

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Friptura in ulei

Ingrediente

  • Carne de vitel (1.2 kg)
  • 300 ml ulei
  • suc lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Una din conditiile obligatorii pentru reusita sa este bucata de carne, de vitel evident care trebuie sa fie partea din spate a bulanului vitei, e o bucata lunga slaba, bucata mea avea 1,2 kg.

Am frecat carnea pe ambele parti cu sare fina si am pus-o in oala. A doua conditie este o oala antiaderenta cu fund gros si am varsat peste ea un pahar si jumatate de ulei deci cam 300 de ml, plus sucul unei lamii.

Apoi am pus o bucata de hirtie de cuptor, capacul si o greutate pe capac ca sa nu iasa aburii, probabil s-ar putea obtine acelasi lucru cu oala sub presiune, in acel caz binenteles timpul de coacere va trebui redus.

Am pus apoi oala pe unul din focurile medii ca marime ale aragazului, am facut flacara mica si l-am uitat acolo, trebuia sa il las 3 ore pentru o bucata de carne de 1,5 kg, a mea fiind un pic mai mica, dupa 2 ore si 40 am stins focul.

A doua zi am scos bucata de carne si am taiat-o feliute subtirele cu masina de taiat felii.

Am pus sosul deasupra si am incalzit la cuptor, este extrem de bun, cui ii place sosuletul care e destul de uleios, dar nu gretos poate abunda la servirea feliilor.

Carnea este extrem de frageda si de gustoasa dar este foarte slaba.


Pofta buna!

Reteta Friptura in ulei a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:

Tocanita cu carne de vitel ,

Musaca de spanac cu carne de vita ,

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert rulada cu crema de mure
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de mure

Desert rulada cu crema de mure
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide