Friptura de rata salbatica va iesi foarte bine daca puneti prima data carnea la marinat. Pentru reteta friptura de rata salbatica sunt necesare urmatoarele ingrediente: rata salbatica, untura, slanina, vin.
Rata salbatica se tine cel putin 12 ore la marinat, apoi se spala, se sterge, se sareaza putin, se impaneaza cu bucati de slanina proaspata, se pune intr-o cratita cu untura, se prajeste putin pe toate partile, se adauga 2—3 linguri de vin si se lasa sa se prajeasca acoperita. Din cind in cind se mai adauga cate o lingura de vin si se intoarce friptura cand pe o parte cand pe cealalta. Apoi se pune la cuptor, neacoperita, sa se rumeneasca.
Se serveste cu salata de sfecla sau de varza rosie.
Ale retete recomandate:
Friptura de pui cu legume
Friptura de vita la cuptor
Ciorba de salata
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Comentarii