Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se unge cu unt si se sareaza usor, dupa care se pune in t
Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se unge cu unt si se sareaza usor, dupa care se pune in tava de friptura cu o cana de apa calda. Se frige la foc potrivit o ora, dupa care se intoarce si se continua frigerea. Alaturi de pui se pun in tava si maruntaiele. Se stropeste friptura din cand in cand cu sosul din tava. Cand este gata, friptura se scoate pe un platou, se inconjoara cu maruntaiele pregatite si se serveste cu sos de mere.
Sosul de mere se pregateste dintr-un kilogram de mere fara coaja si fara seminte, taiate felii si inmuiate pe foc mic cu o cana de supa sau de apa calda si indulcite cu o lingura de zahar. Sosul trebuie, sa fie bine scazut.
Se serveste cald si poate fi ornat cu cateva felii subtiri de mar.
Alte retete culinare:
Piept de pui cu smantana si ciuperci
Chiftelute
Lasagna
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeDe sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...
Tarta rustica cu prune si nuci
Comentarii