Friptura de porc Peruzele

Se face cate o crestatura pe suprafata carnii dar si in adancime si se introduc fructele uscate, cateii de usturoi, rozmarinul, fisticul. Se freaca cu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Friptura de porc Peruzele

Ingrediente

  • pulpa de porc
  • cativa catei de usturoi intregi
  • stafide
  • prune sau caise uscate
  • intregi
  • fara sambure
  • fistic intreg
  • crud sau prajit
  • rozmarin
  • crengute
  • piper sfaramat
  • cimbru uscat
  • ulei de masline ptr. marinat
  • otet balsamic sau vin rosu ptr. marinat

Mod de preparare

Se face cate o crestatura pe suprafata carnii dar si in adancime si se introduc fructele uscate, cateii de usturoi, rozmarinul, fisticul.

Se freaca cu cimbrul, se da un praf de piper si se unge cu ulei de masline. Se toarna vinul sau otetul balsamic. Se lasa la frigider peste noapte.

A doua zi se frige in cuptor pana capata culoarea de rumenit si e facut pe dinauntru. Folositi un termometru de carne.

Se scoate pe platou se raceste 20 de minute apoi se taie felii. Se poate pastra doua trei zile rece.

Se poate prepara in varianta cu ciuperci taiate felii si masline verzi intregi(fara samburi). La aceasta friptura am adaugat in tava felii de gutui care s-au copt impreuna cu muschiul. Gutuia e un acompaniament aromat si placut coapta.
Se poate servi cu cuscus.

Pofta buna!

Reteta Friptura de porc Peruzele a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de porc gasiti aici:

Friptura de porc cu varza de Bruxelles,

Friptura de porc cu sos de bulion si vin,

Friptura de porc la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Blat de tort vanilat
Bucataras.RO

Blat de tort vanilat

Am fost atat de preocupata sa fac alte retete la blaturile de tort, incat am uitat sa va prezint si reteta mea clasica.

Blat de tort vanilat
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide