Friptura de porc cu ierburi aromate este ideala pentru mesele in familie dar si pentru cele festive, alaturi de cei dragi.
Mod de preparare:
Carnea se spala si se curata de eventuale pielite sau fire de grasime. Frunzele de patrunjel si busuioc se toaca marunt, se amesteca cu cimbrul si se intind pe un platou lung. Fileul de carne se unge cu putin ulei, se tavaleste peste ierburi, se infasoara in felii de slanina si se leaga transversal si longitudinal cu sfoara. Se pune intr-o tava unsa cu unt, se toarna deasupra 4 linguri de suc de mere si se baga la cuptorul incins. Se tine 10 minute, se reduce temperatura si se lasa sa se patrunda inca 40 de minute, stropindu-l din cand in cand cu putin suc de mere. Se stinge focul si se lasa friptura sa se odihneasca in cuptor, cu usa intredeschisa. Se scurge grasimea intr-o cratita mica, se toarna restul de suc de mere in tava, se adauga sare si piper si se pune pe foc. Se lasa sa fiarba un minut, razuind cu o spatula fundul tavii.
Friptura se serveste calda sau rece, impreuna cu sosul.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii