Friptura de miel cu sos de piper

Se pregateste carnea de miel, se taie bucati potrivite si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper si vinul rose si se lasa sa fiarba inabusit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr carne de miel
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin rose
  • ulei
  • Pentru sos:
  • piper verde si negru
  • 150 gr unt
  • 3 lingurite faina
  • 200 ml lapte dulce
  • cimbru uscat si verde

Mod de preparare

Se pregateste carnea de miel, se taie bucati potrivite si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper si vinul rose si se lasa sa fiarba inabusit pe gaz. Separat se topeste untul, se adauga faina cernuta, se amesteca sa nu se arda si se toarna laptele caldut. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei ciulamale. Dupa ce a fiert in cateva clocote, la sfarsit, se presara piperul fie boabe, fie macinat si se acopera cu un prosop de bucatarie. Friptura se serveste ornata cu sosul de piper si pe deasupra cu cimbru uscat.
Se serveste cu diverse garnituri, fie din cartofi, fie din orez sau cu salate de cruditati.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor

Gratar de porc cu vinete coapte

Tocanita de vitel cu galuste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Tarta rustica cu prune si nuci
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide