Se pregateste carnea de miel, se taie bucati potrivite si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper si vinul rose si se lasa sa fiarba inabusit
Se pregateste carnea de miel, se taie bucati potrivite si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper si vinul rose si se lasa sa fiarba inabusit pe gaz. Separat se topeste untul, se adauga faina cernuta, se amesteca sa nu se arda si se toarna laptele caldut. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei ciulamale. Dupa ce a fiert in cateva clocote, la sfarsit, se presara piperul fie boabe, fie macinat si se acopera cu un prosop de bucatarie. Friptura se serveste ornata cu sosul de piper si pe deasupra cu cimbru uscat.
Se serveste cu diverse garnituri, fie din cartofi, fie din orez sau cu salate de cruditati.
Alte retete culinare:
Friptura de vita la cuptor
Gratar de porc cu vinete coapte
Tocanita de vitel cu galuste
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeDe sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...
Tarta rustica cu prune si nuci
Comentarii