Friptura de miel

Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezo

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/4 kg pulpa de miel
  • frunze de rozmarin
  • 5 catei de usturoi feliati
  • 50 g file ansoa din conserva
  • 3 linguri grasime sau ulei vegetal pt uns carnea
  • 1 morcov taiat bucati
  • Sosul:
  • 150 ml vin roze
  • 300 ml supa legume
  • 1 lingura gem coacaze
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezoneaza cu sare si piper.

Cu fileurile de ansoa se inveleste pulpa de miel apoi se pune la frigider cel putin 4 ore.

Se incinge cuptorul si se continua prepararea fripturii de miel.

Asezonam carnea cu sare, piper si o ungem cu ulei.

Intr-o tava destul de incapatoare punem legumele taiate impreuna cu cateva crengute de rozmarin, usturoiul ramas si inca putina grasime.

Luam pulpa si o punem peste legume apoi o dam la cuptor timp de 20 de minute pana devine usor maronie.

Dupa 20 de minute reducem temperatura cuptorului la 180 grade si lasam canea sa se faca timp de 1/5 sau 1 ora in functie de cat de patrunsa iti place sa fie.

Important: la fiecare 20 de minute scoate friptura si toarna grasimea din tava peste carne.

Cand consideri ca este gata scoate-o din cuptor si las-o de-o parte timp de 15 min pt fragezire.

Pregatirea sosului:

Ia grasimea din tava in care a stat carnea si lasa doar legumele si sosul. Pune tava la foc mediu si adauga vinul roze. Fierbe timp de 3-4 minute, adauga supa de legume, gemul de coacaze si fierbe inca 5 minute pana se ingroasa putin. Dupa gust adauga sare si piper.
Serveste sosul impreuna cu friptura de miel

Alte retete pentru Pasti

Friptura miel coroana

E foarte gustos!

Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Snitele de porc in crusta de cartofi
Bucataras.RO

Snitele de porc in crusta de cartofi

Am vazut aceasta reteta la un bucataras dragalas - Mihaela63 si am zis ca trebuie incercata neaparat. Ne plac snitelele tare...

Snitele de porc in crusta de cartofi
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide