Friptura de jambon cu sos de macese

Se asaza pulpa intr-o oala pentru cuptor, (ceramica de fonta Jena). Se acopera2/3 cu apa fiarta, se adauga ceapa, prazul, morcovii si condimentele. S

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 8 persoane:
  • 2 Kg pulpa de porc proaspata putin afumata cu soric
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 praz
  • 2 foi dafin
  • 5 cuisoare
  • 1 ligurita boabe piper
  • Pentru cuvertura:
  • 4 felii piini graham
  • 2 felii piine alba
  • 25 g zahar
  • 1 lingurita scortisoare
  • 1 priza enibahar
  • 50 g unt
  • Pentru sos:
  • 200 g macese curatate fara simburi
  • 1 coaja de lamiie
  • 40 g zahar
  • 1 plic
  • zahar vanilat
  • 2 lingurite amidon
  • 3 lingurite vin de mere
  • 1 lingurita suc de lamiie

Mod de preparare

Se asaza pulpa intr-o oala pentru cuptor, (ceramica de fonta Jena). Se acopera2/3 cu apa fiarta, se adauga ceapa, prazul, morcovii si condimentele. Se introduce oala in cuptorul incalzit la 200 grade C si se lasa sa dospeasca 2 ore. Se intoarce pulpa de citeva ori.

Dupa acest timp, se lasa sa se raceasca in sucul propriu.

Se sfarima piinea, se adauga zaharul, condimentele, untul si se amestecam bine. Se taie soricul si o parte din grasime de pe pulpa, se imparte deasupra si pe margini aluatul din piine, egal, neted si bine apasat. Se

introduce pe o tava de copt din nou in cuptorul incalzit la 180 de grade C,

pentru 40-50 minute. Se taie cald in felii de 1 cm.

Sos: Se fierbe in putina apa coaja de lamiie si macesele pina se inmoaie.

Se trece prin sita deasa, se adauga la masa obtinuta zaharul si zaharul vanilat si se lasa sa dea citeva clocote. Dupa ce a stat sosul 5 minute,

se amesteca bine amidonul cu vinul de mere si se leaga la foc mic.

Sucul de lamiie se adauga dupa gust.


Se seveste cu cartofi natur presarati cu frunze de patrunjel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Bucataras.RO

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă

Cea mai bună mâncare în copilărie era șnițelul de pui pe care îl pregăteau mamele și de care nu ne...

Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide