Se curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste de maruntaie si de intes
Se curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste de maruntaie si de intestine, se spala din nou si se sareaza usor. Se toaca maruntaiele, se
amesteca cu putina sare si piper macinat, se stropesc cu ulei si se pun in golul lasat de intestine. Gaina se unge pe deasupra cu ulei, se stropeste cu jumatate din cantitatea de vin si se pune in tava de friptura cu o ceasca de apa calda si uleiul ramas dupa ce s-a uns gaina. Se potriveste focul si se frige gaina in cuptor o ora. Se intoarce, se stropeste cu restul de vin si se continua frigerea. Se scoate friptura cand s-a rumenit frumos, se asaza pe o farfurie si se taie bucati potrivit de mari. Dupa gust, friptura se poate acoperi cu usturoi pisat si diluat cu apa calda.
Friptura se serveste cu garnitura de legume sote si salata de sezon.
Alte retete:
Ardei umpluti
Tocanita de pui
Musaca de vinete
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeDe sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...
Tarta rustica cu prune si nuci
Comentarii