Friptura de gaina

Se curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste de maruntaie si de intes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina mare
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • piper boabe
  • 1 pahar de vin alb
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste de maruntaie si de intestine, se spala din nou si se sareaza usor. Se toaca maruntaiele, se

amesteca cu putina sare si piper macinat, se stropesc cu ulei si se pun in golul lasat de intestine. Gaina se unge pe deasupra cu ulei, se stropeste cu jumatate din cantitatea de vin si se pune in tava de friptura cu o ceasca de apa calda si uleiul ramas dupa ce s-a uns gaina. Se potriveste focul si se frige gaina in cuptor o ora. Se intoarce, se stropeste cu restul de vin si se continua frigerea. Se scoate friptura cand s-a rumenit frumos, se asaza pe o farfurie si se taie bucati potrivit de mari. Dupa gust, friptura se poate acoperi cu usturoi pisat si diluat cu apa calda.
Friptura se serveste cu garnitura de legume sote si salata de sezon.

Alte retete:

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Musaca de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac Rosenkranz
1
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
2
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
3
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
4
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Tarta rustica cu prune si nuci
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide