Pentru friptura la tava se alege came macra de la pulpa sau de la coada. Se sareaza si se tine o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava cu ceapa taiata felii subtiri.
Pentru friptura la tava se alege came macra de la pulpa sau de la coada. Se sareaza si se tine o jumatate de ora. Se asaza intr-o tava cu ceapa taiata felii subtiri si cu o lingura de untura. Se rumeneste pe ambele parti, apoi se toarna cateva linguri de apa si se tine pe masina sa fiarba acoperit 1 . — 2 ore, adaugand din cand in cand putina apa, pana se fragezeste. Cand carnea este fragezita, se unge cu untura si se da la cuptor unde se tine descoperita pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate, se taie felii subtiri si se tine la cald.
Intre timp se face repede urmatorul sos: se scurge grasimea din tava, iar in zeama care a ramas, se adauga 1 — 2 linguri de apa si putin bulion de rosii. Se lasa sa dea cateva clocote, amestecand cu lingura pentru a se lua toata rumeneala de pe fundul tavii. Sosul se strecoara si se toarna fierbinte peste friptura.
Friptura la tava se serveste cu garnitura de macaroane fierte si oparite cu unt, sau cu cartofi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoReteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar O garnitura colorata, numai buna de savurat...
Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Comentarii