Friptura cu sos alb si sfecla rosie caramelizata

Combinatia intre sfecla rosie si piept de pui este una deosebit de sanatoasa si foarte indicata la orice dieta si cura de slabire. Daca dorim sa cons

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Friptura cu sos alb si sfecla rosie caramelizata

Ingrediente

  • o bucata intreaga de piept de pui
  • 500 g sfecla rosie
  • suc de la 2 portocale
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt
  • zahar

Mod de preparare

Combinatia intre sfecla rosie si piept de pui este una deosebit de sanatoasa si foarte indicata la orice dieta si cura de slabire. Daca dorim sa consumam acest fel pentru o dieta putem renunta la sosul alb si la zahar, insa daca nu tinem regim e pacat sa lasam la o parte cele doua componente ale acestei retete. Pieptul de pui se prajeste bine pe ambele parti, se adauga un pic de vin alb sec si un pic de apa sa se fiarba bine. Intre timp se pun la fiert, la foc mare, un amestec dintre sucul de la o portocala cu un pahar de vin alb sec si 200 de ml de smantana. In a treia craticioara se pune o nuca de unt la topit si 3 linguri mari de sfecla taiata cubulete peste care se adauga o lingura de zahar si sucul de la o portocala si se lasa sa fiarba pana ce se evapora tot lichidul. Intre timp se ingroasa sosul alb, racindu-se.


Feliile de piept de pui se aseaza pe o farfurie, se stropeste cu sos si se aseaza langa doua linguri din sfecla rosie. Alte retete recomandate:


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia