Friptura cu capere

Se condimenteaza carnea cu sare si piper. Se curata ceapa si legumele, si se tai marunt. Se pune untura la incins si, amestecand continuu, se prajeste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 felii friptura (a cate 150 g)
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 2 cepe rosii
  • 300 g morcovi
  • 200 g telina
  • 200 g napi
  • 2 linguri untura
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura boia dulce
  • ¼ l supa de pui
  • 1 foaie de dafin
  • ½ lingurita maghiran
  • 4 felii lamiae
  • 1 lingurita capere
  • 2 linguri unt
  • 1/8 l smantana
  • 1/8 l supa de pui

Mod de preparare

Se condimenteaza carnea cu sare si piper. Se curata ceapa si legumele, si se tai marunt. Se pune untura la incins si, amestecand continuu, se prajeste carnea timp de 6 minute, dupa care se scoate din tigaie. Se rumenesc putin legumele si un sfert de ceapa, se presar cu faina si boia, iar apoi se toarna ¼ l supa de pui si se lasa pe foc pana clocoteste. Se adauga maghiranul, caperele, foaia de dafin si feliile de lamaie. In aceasta zeama se fierbe inabusit carnea. Se topeste untul, si se calesc legumele si ceapa ramasa. Se adauga 1/8 l supa si se fierbe acoperit cu un capac timp de 5 minute. Carnea si legumele se asaza pe farfurii. Sosul se amesteca cu smantana si se fierbe 2-3 minute.
Se serveste cu orez fiert.

Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia