Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga ceapa tocat
Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga ceapa tocata marunt, otet sau o lingurita zeama de lamiie si se amesteca. Castronul se acopera cu un capac si se tine 2-3 ore la loc rece pentru ca sa se marineze carnea. Inainte de a le pune la fript, bucatile de carne astfel preparate se infig intr-o frigare de metal, alternind cu ceapa taiata felii. Carnea trebuie sa se friga la gratar (pe jaratec viu fara flacara) cam 15-20 minute, rasucind mereu frigarea pentru ca sa se prajeasca uniform. Daca lipseste gratarul, frigaruile se pot praji in mod obisnuit in tigaie. Frigaruile gata prajite se scot de pe frigare se pun pe platou se toarna deasupra unt si se garnisesc cu ceapa verde, rosii taiate felii si bucati de lamiie. In acelasi mod se pot prepara frigarui din carne de porc.
Ca garnitura se mai poate servi orez fiert
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul...
Tort de ciocolata cu migdale
Comentarii