Fileuri de curcan cu orez

Carnea de curcan se taie felii si se amesteca cu sosul de soia si se pune la frigider timp de o ore. Se caleste ceapa in ulei si apoi jumatate din ce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 40 dg file de piept de curcan
  • 1 lingura de sos de soia
  • 2+2 linguri ulei
  • 1 ceapa mare
  • 10 dg orez
  • 2
  • 5 dl supa de carne(din cubulete)
  • rosii
  • sare
  • piper
  • 20 dg mazare congelata
  • 2 linguri de faina de orez
  • 1 praf de cimbru
  • 6-8 frunze de busuioc
  • 10 dg porumb fiert sau conserva
  • 1 lingura de margarina

Mod de preparare

Carnea de curcan se taie felii si se amesteca cu sosul de soia si se pune la frigider timp de o ore. Se caleste ceapa in ulei si apoi jumatate din ceapa se pune intr-o tava. In aceeasi tava se pune orezul spalat se toarna peste supa de carne fierbinte se acopera si se pune la cuptor (200 de grade Celsius) sa se inmoaie cam 25 de minute. La restul cepei se adauga rosiile taiate cubulete impreuna cu sucul lor, sarea, piperul si se lasa la fiert fara capac timp de 20 de minute. Intr-un alt vas se distuie mazarea.

Carnea se presara cu faina de orez si se prajeste intr-o tava cu 2 linguri de ulei timp de aproximativ 3-4 minute amestecand permanent. Se adauga sosul de rosii, cimbru, busuiocul maruntit se mai sareaza daca este nevoie si se distuie bine.

Orezul se amesteca cu margarina, mazarea si porumbul.

Alte retete culinare recomandate:


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia