Preincalziti cuptorul si incingeti o tava pentru copt de marimea adecvata la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Asigurati-va ca nu au ramas spatii g
Preincalziti cuptorul si incingeti o tava pentru copt de marimea adecvata la 230°C (treapta 8 la cel pe gaz). Asigurati-va ca nu au ramas spatii goale intre feliile de prosciutto intinse pe hartia cerata. Tocati 1 catel de usturoi si caliti-l impreuna cu hribii, timp de 1 minut, intr-o bucata de unt. Apoi adaugati jumatate din apa in care ati inmuiat ciupercile (asigurati-va ca nu contine urme de nisip). Fierbeti la foc mic circa 5 minute, inainte de a stoarce deasupra o lamaie, de a adauga celelalte 2 bucati de unt si de a condimenta. Asezati ciupercile deasupra a jumatate din cantitatea de prosciutto. Condimentati fileul de vita si dati-l prin verdeturile tocate. Intindeti-l peste ciuperci, apoi rulati toate straturile suprapuse, incet-incet. Odata ce carneaeste integral rulata, indepartati hartia aflata dedesubt si trageti de capetele feliilor de prosciutto, pentru a-i da fermitate ruloului. Tineti totul strans, legand cu 4 bucati de sfoara. Bucatarii au o anumita tehnica de a lega muschiul, dar puteti sa-l prindeti oricum, atata vreme cat legaturile mentin ingredientele la un loc.
Puneti fileul in tava incinsa, impreuna cu ceilalti 2 catei de usturoi, si gatiti-l 25-30 de minute (in sange), 40 de minute (mediu patruns), 50 de minute (bine facut) sau 60 de minute (carbonizat). Atunci cand s-a scurs jumatate din timpul de coacere, turnati si vinul in tava pentru copt. Dupa ce carnea s-a facut, scoateti-o pe o farfurie si lasati-o la racit timp de 5 minute. Daca din ea s-a scurs zeama, turnati zeama inapoi in tava. Fierbeti sosul ramas in tava pe aragaz, la foc mic, incluzand si resturile de pe margine. Luati de pe foc si serviti compozitia obtinuta ca pe un sos lichid de vin rosu.
Taiati rulada de carne in bucati cat de groase sau subtiri doriti si serviti-o alaturi de ceva cartofi sau de niste zarzavaturi minunate. Mie imi place sa pastrez o parte din hribii gatiti pentru a-i consuma alaturi de verdeturi.
Alte retete recomandate:
Orez cu ciuperci
Tocanita de vita cu cartofi
Pulpe de pui la cuptor
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii