File de curcan cu ananas

Aceasta reteta de file de curcan cu ananas o gasiti pe culinar.ro alaturi de alte retete cu carne de curcan. Pentru a o prepara aveti nevoie de piept de curcan, amidon, lichior de visine, sos de soia, zahar, ananas si ceapa verde.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr piept de curcan
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingura cu varf amidon
  • 2 linguri lichior de visine
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • 3 fire ceapa verde
  • 500 gr ananas din conserva
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • 1/2 cub de supa de pui

Mod de preparare

Fileul de curcan cu ananas este delicios. Pentru aceasta reteta se taie carne de curcan in cuburi de 2 cm. Separat, se amesteca amidonul cu lichiorul de visine, cu sosul de soia, cu ghimbirul, zaharul si putina sare. Se tavaleste carnea prin acest amestec, apoi se lasa la marinat timp de o ora. Se curata ceapa verde, se indeparteaza partea alba si se taie in 4. Se taie frunzele rondele. Ananasul se scurge bine, din conserva, iar 2-3 linguri din sosul scurs se amesteca in carnea marinata. Se taie amestecul cubulete care se prajesc in ulei. Se adauga carnea impreuna cu marinata si se gaeste timp de 5 minute amestecand continuu. Se adauga 120 ml apa si cubul de supa, apoi se lasa la fiert 15 minute. Se adauga bucatelele de ananas si se condimenteaza cu sare, zahar si otet.


File de curcan cu ananas se serveste cu garnitura de orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
2
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia