Ficatei de pui cu piper langa ragu: 1 ceapa rosie 500 g ficatei de pui untura mirodenii (piper alb, maiorana, sare) Ingrediente pentru tort si orna
Ficatei de pui cu piper langa ragu:
1 ceapa rosie
500 g ficatei de pui
untura
mirodenii (piper alb, maiorana, sare)
Ingrediente pentru tort si ornament:
1 ou pentru uns deasupra prajiturii
200 g sunca
6 oua fierte
ardei gras de diferite culori
kechup
crema de cascaval
cascaval ras
rosii
masline sau legume dupa gust
Mod de preparare
Pastele:
Amestecam faina cu margarina, dospim drojdia cu lapte indulcit si putina faina, iar galbenusurile de ou le amestecam cu sare si smantana. In faina cu margarina punem dospitura, apoi adaugam smantana cu oua si framantam totul foarte bine si apoi dospim. Dupa care, intindem o foaie de aprox. 4 mm si decupam 2 cercuri cat forma de tort si o fasie dreptunghiulara pentru captusirea laterala a formei, putin mai mare decat inaltimea formei, pentru ca la urma trebuie sa lipim toate bucatile.
Ragu din carne:
Calim in untura ceapa taiata marunt, usturoiul pisat si carnea de porc afumata taiata cubulete mici. Adaugam carnea tocata, condimentam dupa gust, putem adauga si ciuperci. Punem putina apa si fierbem.
Ragu din ficatei de pui:
Adaugam ficateii de pui curatati si taiati in patru la ceapa calita. Asezonam cu maiorana si piper alb, sare doar la urma (sa nu se intareasca ficateii) si prajim in suc propriu, fara sa adaugam apa, sub capac, pana se evapora toata zeama.
Captusim o forma pentru tort cu aluat, roata si pe fund, si lipim foarte bine unde se intalnesc bucatile. Punem ragu rece de carne tocata. Formam gropite cu o lingura, unde asezam ouale fierte, peste care presaram cubuletele marunte de ardei colorat si uniformizam. Stropim cu putin ketchup, punem feliile de sunca, apoi, din nou, ragu din ficatei de pui. Invelim cu cealalta foaie si lipim bine marginile.
Ungem cu ou, prajim aprox. 1 ora la 200 grade, iar dupa ce s-a racit inlaturam partile laterale ale formei si o punem pe o farfurie impreuna cu fundul formei. Ungem partea laterala cu crema de cascaval, peste care punem cascaval ras din abundenta. Deasupra ornam pe margine cu felii de rosii si masline.
Ragu se poate prepara cu o zi inante, astfel castigam timp, iar rece se prelucreaza mai usor.
Alte retete recomandate;
Tocanita vinete
Tocanita din carne
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniSunt indragostita de aceste prajituri pufoase cu fructe. Profit de faptul ca sunt multe fructe proaspete acum pe piata, iar...
Desert prajitura pufoasa cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii