Se spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute, dupa aceea se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. Intr
Se spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute, dupa aceea se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. Intre timp, se curata cepele, se taie pestisori si se calesc pana devin stravezii. Cand e gata calita ceapa o punem deoparte intr-un vas.
Apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (eventual praf), si sarea (daca e cazul).
Dupa aproximativ o jumatate de ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs.
Apoi pregatim un amestec din faina, sare, piper negru macinat, zahar si boia dulce.
Punem pe foc mediu spre tare o tigaie in care punem ulei sau unt. Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si sunt mai greu de separat. Apoi ii aruncam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc.
Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza iar deasupra se presoara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi – cu piure sau cartofi prajiti.
Ideal este ca sosul si ceapa sa se adauge in farfurie – dupa gustul mesenilor si pentru a tine mai bine. Ceapa, mie personal, nu mi se pare indispensabila.
Cu cartofi piure sau cartofi prajiti.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniMarinate indelung, fierte inainte, facute pe gratar sau inabusite, coaste de porc sunt definitia unei fripturi aromate si...
Coaste de porc la cuptor (Reteta Video)
Comentarii