Se spala ficatul si se lasa in farfurie. Separat se pregateste o crema din untul frecat spuma in care se adauga miezul de chifla inmuiat in lapte dulc
Se spala ficatul si se lasa in farfurie. Separat se pregateste o crema din untul frecat spuma in care se adauga miezul de chifla inmuiat in lapte dulce. In amestec se adauga verdeata tocata fin, sare, un ou si o ceapa data pe razatoare. Se omogenizeaza amestecul cu o lingura de lemn, apoi se umple ficatul. Se sterge bucata de ficat cu un prosop curat, se taie pe lung in doua parti egale, se pune umplutura si se coase la loc. Astfel pregatit, ficatul se pune intr-o tava de friptura cu o ceasca de apa calda, ulei, sare, o foaie de dafin, o ceapa taiata in patru si cimbru. Ficatul se acopera cu slanina taiata fasii subtiri, se adauga un pahar de vin alb si se introduce tava in cuptorul cald. Peste o ora se intoarce ficatul, se continua frigerea pana cand este gata. Se scoate pe un platou, se inlatura ata, se taie felii groase si se acopera cu sosul in care s-a facut.
Se serveste imediat, cu garnitura de cartofi prajiti sau cu legume sote si salata de sezon.
Alte retete culinare:
Pulpe de pui cu sos picant
Rulada de pui
Musaca de vinete
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeDe sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...
Tarta rustica cu prune si nuci
Comentarii