Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa si aromata, potrivita pentru o masa copioasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Ingrediente

  • 800g fasole neagra boabe
  • 250g carne de vita
  • 250g coaste de porc
  • coada de la porc (sau 1 ureche)
  • 100g spate afumat de porc
  • 80g sunca afumata
  • 2 carnati de porc
  • 1 carnat portughez
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 frunze de dafin
  • 1 portocala

Mod de preparare

Curata urechea de porc si coada si lasa-le la inmuiat in apa rece impreuna cu costitele curatate. La fel procedeaza si cu carnea de vita, dar intr-un vas separat. Schimba apa de cel putin 4 ori.

Pune carnurile sarate intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Fierbe pentru 10 minute, scurge apa, pune alta apa curata si fierbe-le. Procedeaza la fel cu carnea de vita, dar intr-o alta oala. Dupa ce carnurile s-au patruns, scurge apa si taie coastele bucati.

Taie cele doua tipuri de carnati bucati, sunca afumata patratele mici, la fel si sunca afumata de porc.

Pune fasolea boabe intr-o oala mare, adauga frunzele de dafin si apa, dar si portocala taiata in jumatate si curatata de coaja. Dupa 45 de minute de fiert se adauga toate carnurile si se mai fierbe 20 de minute.

Toaca fin ceapa si usturoiul si caleste-le in uleiul de masline. Fa piure 2 linguri de supa de boabe de fasole fiarta, adauga-le cepei, amesteca bine, si apoi adauga totul in oala mare cu tocana. Mai lasa pe foc 20 minute si potriveste gustul de sare.


Tocana braziliana cu fasole se serveste alaturi de orez si felii de portocale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia