Fasolea cu ciolan este un preparat romanesc care ne reprezinta, mai ales in zile de sarbatoare!
Fasolea trebuie lasata la inmuiat in apa, peste noapte. Pune-o intr-o oala incapatoare, pe foc si adauga apa fierbinte peste ea. Las-o circa 10 min apoi arunca apa; repeta acest proces inca de doua ori. Pune pentru ultima data apa fiarta peste fasole si adauga urmatoarele ingrediente: 1 morcov, telina, cei doi pastarnaci, foile de dafin si cei doi cartofi. Motivul pentru care adaugi cartofii este pentru a absorbi substantele ce provoaca balonarea. Lasa-le la fiert la foc potrivit. Aseaza cele 2 ciolane intr-un slow cooker. Daca nu ai un slow cooker atunci le poti fierbe pe foc, atat separat, cat si impreuna cu fasolea daca au un timp relativ egal de fierbere. Motivul pentru care-l fac intr-un slow cooker este ca asa obtin cu mult mai multa usurinta textura frageda si suculenta pe care mi-o doresc. Toarna peste ciolane cca 200 ml de apa sau supa; pune capacul si seteaza programul “high". Acum ai 2 optiuni: poti baga ciolanele intr-un cuptor pentru cateva min la 210 grade, cat sa le rumenesti sau poti astepta sa se raceasca si sa le tai cuburi generoase. Scurge apa de la fasole intr-un castron. Taie ceapa, ardeiul gras si ceilalti doi morcovi cubulete. Zdrobeste usturoiul intr-un mojar. Pune ulei de floarea soarelui in tigaie, iar cand s-a incins, adauga morcovii. Soteaza-i, iar la scurt timp dupa adauga ceapa, ca intr-un final sa adaugi ardeiul si usturoiul. Pune putina zeama din cea in care au fiert boabele de fasole si lasa putin sa fiarba. Adauga apoi fasolea si bucatile de ciolan intr-o tigaie incapatoare sau intr-o cratita. Amesteca cimbrul cu boia, chimen si coriandru si pune-le peste restul ingredientelor. Adauga sucul de rosii si potriveste de sare si piper. Completeaza cu zeama daca mai e cazul. Las-o sa scada si da-o de pe foc. Toaca mararul si presara pe deasupra. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaCa la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...
Pizza cu ton si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaChifteluțele din piept de pui sunt, nu numai o idee foarte bună pentru un picnic reușit, ci și un aperitiv cald deosebit...
Chiftelute din piept de puiReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii