Fasole boabe cu carne de vita

Pentru fasole boabe cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g
  • carne de vita - 600 g
  • ulei - 100 ml
  • fasole boabe - 450 g
  • ceapa - 100 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • foi de dafin - 3 frunze
  • cimbru
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru fasole boabe cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza. Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece cca 12 ore. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Rosiile se spala si se taie jumatati. Fasolea boabe se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote, se schimba apa cu o alta fiarta. in ultima apa in care se fierbe fasolea se adauga foi de dafin, sare, cimbru, jumatate din cantitatea de usturoi, piper si se fierb impreuna pana se reduce lichidul. Carnea se fierbe separat in apa cu sare, timp de cca 50 de minute. in alt vas se inabusa in ulei si 100 ml apa, ceapa, pasta de tomate, boia de ardei dulce, restul de usturoi, sare si se fierbe cca 20 minute. Sosul obtinut se paseaza si se toarna peste bucatile de carne, la care se mai adauga fasolea boabe fiarta, rosii, jumatatea de cub MAGGI si se fierb impreuna, la cuptor, cca 10 minute.

Fasolea boabe cu carne de vita se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia