Fasii de curcan cu legume in wok

Se curata ceapa si morcovii, apoi se taie ceapa in rondele subtiri iar morcovii in felii apoi in fasii, putin pe diagonala, de marimea chibritelor. Tu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe mijlocii
  • 250 g morcovi
  • 100 g ciuperci champignion
  • 250 g tuchini / castraveti cornison
  • 500 g piept de curcan dezosat
  • 2+3 linguri de ulei
  • 3 cubulete de concentrat de supa de legume
  • 1 buchetel mic de verdeata de patrunjel
  • 2 varfuri de cutit de cimbru uscat

Mod de preparare

Se curata ceapa si morcovii, apoi se taie ceapa in rondele subtiri iar morcovii in felii apoi in fasii, putin pe diagonala, de marimea chibritelor. Tuchini / castravetii se spala bine, indepartam capetele cu codite, apoi, cu coaja cu tot, ii impartim in sferturi, longitudinal, apoi ii maruntim.

Carnea o clatim, o stergem pana se usuca, o taiem in felii subtiri si o taiem in fasii de 4-5 cm. Intr-un wok sau intr-o tigaie mai adanca, incingem 2 linguri de ulei. Adaugam carnea si o prajim

La foc iute amestecand continu, apoi o scoatem afara si o punem deoparte. Fierbem zeama de carne, adaugam restul de ulei (3 linguri) si il incalzim la foc iute. Adaugam ceapa, o calim 1 minut, apoi morcovii, apoi peste 3 minute tuchini / castravetii si ciupercile. Totul se mai prajeste 3 minute, amestecand continu.

Diluam cu 1,5 dl apa, faramitam cubuletele de concentrat de supa, acoperim si mai fierbem la foc mediu inca 10 minute. Adaugam carnea si o infierbantam.
Alte retete pui recomandate

Pui cuptor

Placinta carne pui

Pui cu ciuperci

Pulpe pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide