Fajitas (mincare mexicana)

Mai intii se infierbanta tigaia, apoi uleiul( 1-2 linguri), apoi se adauga carnea si se rumeneste bine pe ambele parti, invirtind tot timpul ca sa nu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 6-8 portii)
  • 2 lbs (1 kg) carne de vita mai slaba
  • fara pielite
  • taiata felioare foarte subtiri ca sa se patrunda repede
  • si cam 3-4 cm lungi si 2 cm late
  • 2 cepe mijlocii taiate in 8 sau 10 sectiuni (asa cum ai taia marul in felii)
  • 1 ardei verde gras mai mare sau 2 mai mici
  • taiati fidea putin mai groasa. (Daca vrei poti sa inlocuiesti un ardei verde cu unul rosu
  • si atunci mincarea va vi mai colorata)
  • Fajita seasoning 1 pachet
  • 1 pachet de flour tortillas
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

Mai intii se infierbanta tigaia, apoi uleiul( 1-2 linguri), apoi se adauga carnea si se rumeneste bine pe ambele parti, invirtind tot timpul ca sa nu se arda. Cind este gata, se ia deoparte si se pune pe un platou cald si se pastreaza la caldura pina si vegetalele sunt gata. In aceasi tigaie se mai adauga 1 lingura de ulei daca este necesar, si cind este din nou fierbinte se pune ceapa la calit 1 minut si cind este sticloasa se adauga ardeiul. Se calesc impreuna inca 1-2 minute apoi se adauga din nou carnea in tigaie si peste ele se pune "Fajita seasoning". Se invarte bine si destul de repede pentru a nu se inmuia vegetalele.
Se serveste la masa cu "flour tortillas". Fiecare isi pune cit doreste intr-o placinta de "tortilla", o ruleaza si inghite. De asemenea se poate servi cu GUACAMOLE linga ea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
1
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
2
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia