Drob de miel

Punem maruntaiele la fiert. Se scurg si se taie foarte marunt apoi se calesc cateva minute, de preferat se las pe foc pana se absoarbe toata apa din e

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g maruntaie miel
  • 250g carne de miel tocata
  • 1 legatura usturoi proaspat
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita de piper macinat
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 2 pachete de felii de sunca feliata

Mod de preparare

Punem maruntaiele la fiert. Se scurg si se taie foarte marunt apoi se calesc cateva minute, de preferat se las pe foc pana se absoarbe toata apa din ele.

Se amesteca cu carnea tocata si se adauga sarea, pireul si mirodeniile, toate dupa gust.

Se lasa la racit.

Cu feliile de sunca se tapeteaza o tava termorezistenta a.i sa cuprinda baza si laturile vasului, dar sa ramana si in afara lui pentru a avea cu ce sa acoperim carnea pregatita mai sus.

Se toarna pasta de carne tocata cu tot cu maruntaie in bolul tapetat cu sunca. Acoperim pasta cu marginile ramase in afara tavii.

Vasul termorezistent se pune pe tava din aragaz umpluta cu apa a.i sa nu iese afara apa din el.

Foarte important este sa fiti atenti sa nu scada complet apa din tava.

Se da tava la cuptor si se tine pana cand se face carnea.

Pofta buna!
Drobul/pateul este foarte bun sa il serviti cu ceapa verde.

Alte retete cu miel :

Drob de miel

Friptura de miel coroana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Bucataras.RO

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Am rasfoit youtube-ul si am dat peste aceasta reteta minunata si nu m-am lasat pana nu am incercat-o. Desigur, a suferit...

Desert dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide