Este una dintre putinele retete de la mama mea si care este delicioasa.
Se rade ceapa si se adauga peste carnea tocata. Se pune si orezul impreuna cu condimentele ( sare, piper, boia) si se amesteca.
Separat se iau dovleceii, se curata de coaja, se iaie in jumatate pe grosime, nu pe lungime si se scobeste miezul cu o lingura. Jumatatile obtinute de dovlecel se prajesc in untdelemn.
Se lasa la racit, iar cu compozitia de carne tocata se umplu dovleceii; se asaza unul langa altul in cratita si se toarna smantana dizolvata cu apa cat sa ii cuprinda. Se introduc in cuptor, pentru 30-40 de minute, la foc potrivit ( 150 de grade C). Cand carnea este fiarta, dovleceii se scot pe o farfurie si se dreg cu apa si faina sosul. Se pun dovleceii in sosul format. Sunt deliciosi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!
Pasca polonezaPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii