Dovlecei umpluti cu carne de porc

Dovleceii umpluti cu carne de porc reprezinta o reteta delicioasa de vara, cand gasim dovlecei proaspeti.

Complexitate
redusa
Dovlecei umpluti cu carne de porc

Ingrediente

  • 3 dovlecei cu diametrul de 5-6 cm
  • 200 g carne de porc tocata
  • 50 g orez
  • o ceapa mare
  • 2 rosii
  • o lingura de unt sau ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 l suc de rosii
  • 100 ml smantana
  • 30 g faina
  • marar
  • cimbru

Mod de preparare

Ceapa se taie solzisori, se caleste in unt, se adauga orezul si se calesc impreuna pana orezul devine auriu. Dupa ce s-a racit se amesteca cu carnea tocata, potrivindu-se de sare si piper, impreuna cu mararul tocat marunt si cimbrul. Dovleceii se taie in jumatati, pe grosime, iar cu lingurita li se scoate numai miezul cu semintele, lasand marginea cat este de groasa.

Jumatatile de dovlecei se umplu cu tocatura si si le pune capac bucati de rosii. Se aseaza in cratita, unele langa altele, orizontal. Se toarna peste ele sucul de rosii si circa 1/4 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba 30-40 minute, acoperite, la foc mic. Dupa 20 minute se intorc in sos. Cand dovleceii sunt fierti (fara sa se terciuiasca), se freaca faina cu 2 linguri de apa rece sau suc de rosii si se amesteca in sos, lasandu-l sa fiarba cateva clocote ca sa se lege. In sos se pun 2-3 linguri cu ulei si se potriveste gustul de sare. Se pot servi ca atare sau se dreg cu smantana sau iaurt.


Dovleceii umpluti cu carne de porc se servesc ca atare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia