Dovleceii se curata, se taie in doua pe lat, sa rezulte tuburi potrivite ca lungime. Se scobesc dar nu de tot ca sa nu iasa carnea. La rosii se taie
Dovleceii se curata, se taie in doua pe lat, sa rezulte tuburi potrivite ca lungime. Se scobesc dar nu de tot ca sa nu iasa carnea.
La rosii se taie un capac pe jumatate, se scobesc si ele si se lasa la scurs.
Carnea tocata (am folosit amestec de vita si porc) se amesteca cu ceapa tocata, putin orez si se condimenteaza cu sare, piper, boia etc.
Se umplu legumele, se pun capacele tot din leguma respectiva, si se aseaza in picioare, in cratita. Pulpa ramasa de la scobitul dovleceilor si de la rosii se toaca si se pune si ea in cratita, deasupra legumelor umplute. Se completeaza cu apa si suc de rosii.
Se pune la foc mic, sa clocoteasca de cateva ori, apoi se baga la cuptor pana scade bine.
Se serveste cu smantana sau iaurt. Reteta Dovlecei umpluti a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro
Alte retete cu dovlecei recomandate:
Dovlecei la cuptor
Ciorba de dovlecei
Chiftelute dovlecei
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilie Salutare si bine v-am gasit la o noua reteta. Astazi m-am gandit sa va pregatesc o reteta atat de populara...
Cum se face shaorma
Comentarii