Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari, adaugati amestecul de condimen
Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cel pe gaz). Taiati ingredientele pentru pasta de curry in bucati mari, adaugati amestecul de condimente (prajite si zdrobite in prealabil) si procesati-le pe toate intr-un robot de bucatarie pana devin o pasta. Intr-un vas larg, tip caserola, prajiti in unt pasta de curry, amestecand regulat, pana ce capata o tenta aurie. Adaugati rosiile si supa sau apa. Aduceti la punctul de fierbere, acoperiti cu folie de bucatarie si dati la cuptor, pentru a intensifica aromele, indepartati folia si continuati sa fierbeti la foc mic pe plita, pana cand se ingroasa. Acesta este sosul de baza pentru curry.
Prajiti carnea de miel in putin ulei de masline pana se rumeneste, apoi adaugati sosul de curry si fierbeti totul la foc mic circa 1 ora sau pana cand se fragezeste carnea. Puteti varia ingredientele pentru aceasta reteta de curry, utilizand: bucatele de pui, creveti sau branza paneer, ori legume (sfecla mangold, spanac, mazare, conopida, vinete, bame, cartofi fierti, naut sau linte). Presarati deasupra coriandru si menta tocata si amestecati in compozitie si iaurtul. Condimentati dupa gust si adaugati sucul de la 1 limeta. Serviti cu paine condimentata, alaturi de niste orez basmati (cu bob lung, foarte aromat) facut la abur si insotiti cu multa, multa bere rece!
Intr-un vas cu fundul gros, aduceti la punctul de fierbere 2 l de lapte integral, apoi luati vasul de pe foc si adaugati un pahar cu otet din vin alb. Amestecati, apoi lasati compozitia sa se raceasca 5 minute. Laptele va incepe sa se inchege. Acum, turnati-l printr-o sita sau o strecuratoare acoperita cu tifon. Lasati zerul sa se scurga, apoi presati branza dulce ramasa si puneti-o la rece in frigider. Tocati branza racita in bucati de marimea degetului mare, prajiti-le in unt alaturi de putin ardei iute, usturoi si sare de mare si adaugati bucatile de branza la curry.
Se serveste cald.
Alte retete recomandate:
Tocanita de pipote cu inimi
Cartofi la cuptor
Pulpe de pui la cuptor
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii