Curcan umplut pentru sarbatoare

Curcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan in lapte, unt impreuna c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 curcan de 4 kg
  • 1 ficat de gasca mai mic(250 g)
  • 2 dl lapte
  • 50 g unt
  • 4-5 ciuperci
  • 1 lingurita de capere
  • 1 chifla
  • 2 pua fierte tari
  • 2 catei de usturoi
  • 1 kg de castane fierte si curatate
  • 1 ou crud
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri de untura

Mod de preparare

Curcanul, tinut cateva ore la temperatura camerei, se sareaza cu 2 zile inainte. Prajim ficatul de gasca cu ficatul de curcan in lapte, unt impreuna cu ciupercile si caperele. Dupa ce s-a racit, tocam chifla muiata in lapte si stoarsa, ouale fierte tari, usturoiul si jumatate din cantitatea de castane. Daca avem o bucata de carne prajita sau sunca le tocam. Prellucram cu oul crud, sare, piper si zeama de pe ficatii fierti. Cu acest amestec umplet curcanul sub piele, iar castanele ramase intregi le punem in cavitatea burtii. Incingem untura si stropim cu ea toata pielea curcanului, sa nu crape in timpul coacerii. Turnam un pahar de apa fierbinte si il fierbem sub capac, timp de 2 ore. Daca mai trebuie, adaugam inca un polonic de apa fierbinte. Apoi il punem in cuptor si il coacem timp de 1-2 ore, stropindu-l cu zeama proprie, in functie de marimea si varsta curcanului. Din cand in cand il si rotim, sa se prajeasca frumos pe toate partile.
Alte retete recomandate:

Tocanita mazare

mazare cu ficatei

Mazare cu pui

Vinete la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
1
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia