Curcan umplut la cuptor

Se spala si se curata curcanul. Se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Se curata ceapa si se taie marunt, iar ardeiul se curata si se taie cubulete. S

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un curcan
  • 200 g pulpa de porc
  • 200 g pulpa de vita
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • 2 oua
  • 4 linguri de ulei
  • o cana de supa de legume
  • 500 g cartofi
  • 2 linguri de unt topit
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • orégano
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • chimen

Mod de preparare

Se spala si se curata curcanul. Se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Se curata ceapa si se taie marunt, iar ardeiul se curata si se taie cubulete. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga ardeiul si se stinge cu putina supa de legume. Se taie carnea in cubulete, se da prin masina de tocat si se adauga ceapa si ardeiul. Se condimenteaza cu sare, orégano, piper si boia iute. Se toaca mararul si patrunjelul marunt si se incorporeaza in amestecul de carne, se pun si cele doua oua si se omogenizeaza. Se umple curcanul cu acest amestec, se coase, se presara cu sare si piper si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se stropeste cu supa de legume si se introduce la cuptor. Se tine pana se patrunde bine si se rumeneste carnea, intre timp, se pregateste garnitura de cartofi. Se curata cartofii, se taie in cubulete si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara sare, piper si chimen, apoi se stropesc cu unt topit si putina apa. Se introduce tava la cuptor, la foc moderat.
Cand curcanul este gata, se taie ata cu care a fost cusut, se asaza pe un platou si se serveste cu cartofii cu chimen si cu salata de varza alba.

Alte retete curcan recomandate

Piept de pui

Tocanita de pui

Chiftelute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Salata de cruditati
1
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
2
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
3
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Gulas in strachina de pita
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas in strachina de pita

Gulasul este o reteta care suporta multe adaptari...cel putin din punctul meu de vedere. Putin picant, fierbinte si delicios...

Gulas in strachina de pita
Prajitura Tosca
5
Prajituri

Prajitura Tosca

Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...

Prajitura Tosca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia