Se spala si se curata curcanul. Se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Se curata ceapa si se taie marunt, iar ardeiul se curata si se taie cubulete. S
Se spala si se curata curcanul. Se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Se curata ceapa si se taie marunt, iar ardeiul se curata si se taie cubulete. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga ardeiul si se stinge cu putina supa de legume. Se taie carnea in cubulete, se da prin masina de tocat si se adauga ceapa si ardeiul. Se condimenteaza cu sare, orégano, piper si boia iute. Se toaca mararul si patrunjelul marunt si se incorporeaza in amestecul de carne, se pun si cele doua oua si se omogenizeaza. Se umple curcanul cu acest amestec, se coase, se presara cu sare si piper si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se stropeste cu supa de legume si se introduce la cuptor. Se tine pana se patrunde bine si se rumeneste carnea, intre timp, se pregateste garnitura de cartofi. Se curata cartofii, se taie in cubulete si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se presara sare, piper si chimen, apoi se stropesc cu unt topit si putina apa. Se introduce tava la cuptor, la foc moderat.
Cand curcanul este gata, se taie ata cu care a fost cusut, se asaza pe un platou si se serveste cu cartofii cu chimen si cu salata de varza alba.
Alte retete curcan recomandate
Piept de pui
Tocanita de pui
Chiftelute
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii