Cotlete rumene cu palarii de piure si ciuperci

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert. Cotletele le saram, le piperam si le dam cu boia. Le prajim in ulei incins. Eu prefer sa le f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cotlete rumene cu palarii de piure si ciuperci

Ingrediente

  • 8 cotlete de porc
  • 6 cartofi (eu am avut 3 dar 2 dintre ei erau imensi)
  • 7-8 ciuperci mari (eu am cumparat mai multe si am pus in tava si cateva intregi)
  • 100 g cascaval
  • 1 ceapa
  • 4-5 linguri de lapte
  • 3 linguri unt
  • 1 galbenus
  • ulei
  • sare
  • boia
  • piper

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert.

Cotletele le saram, le piperam si le dam cu boia.

Le prajim in ulei incins. Eu prefer sa le frig intr-o cratita teflonata cu minimum de grasime.

Cat timp se frig cotletele am feliat ciupercile si am curatat ceapa pe care am taiat-o maruntel.

Apoi am calit ceapa in putin ulei pana a devenit sticloasa si am adaugat ciupercile. Le-am lasat la foc potrivit pana a scazut zeama pe care o lasa ciupercutele.

Cartofii fierti ii lasam sa se racoreasca putin si apoi ii pasam, adaugam laptele, untul, galbenusul si sare dupa gust.

Cotletele rumenite le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei. Eu am mai adaugat si cateva cuipercute intregi pe care le-am piperat si in care am pus cate putin unt.

Acum ca totul este pregatit incepem asamblarea.

Punem cu posul sau cu o punga taiata la un colt piureul pe marginea cotletelor, asa ca si o coronita rolleyes. Prima data un strat, si apoi inca unul.Mijlocul il umplem cu ciupercile calite. Si peste ele presaram cascaval ras:eu am pus putin cascaval si peste ciupercile intregi.

Acum este momentul sa introducem tava la cuptor unde va sta 20 de minute la aproximativ 200 - 250 de grade (la cuptorul meu am doar 3 trepte si pentru felul acesta l-am fixat in apropiere de treapta 2).


Pofta buna,

Reteta Cotlete rumene cu palarii de piure si ciuperci a fost propusa de georgiana_tgv pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Musaca cu dovlecei
Bucataras.RO

Musaca cu dovlecei

Doritori de musaca sunt??? Daca va plac dovleceii cu siguranta o sa va placa si aceasta musaca.

Musaca cu dovlecei
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide