Cotlete de porc, sos dovleac si caise

Cotletele se sareaza si pipereaza si se pun in tava la cuptor pana se rumenesc bine (eu le-am tinut cca 30 minute la 350F). Ceapa se caleste in ulei c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cotlete de porc, sos dovleac si caise

Ingrediente

  • 8 cotlete de porc
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat (eu am pus boabe)
  • 2 lingurite ulei
  • 2 cepe
  • 700 ml suc mere
  • 2 1/2 cani de dovleac taiat bucatele (eu am luat 2 dovleci Acorn si i-am taiat transversal pe jumatate. Cate o jumatate din fiecare am folosit la sos si cealalta jumatate din fiecare le-am folosit ca garnitura)
  • 1/4 cana caise uscate
  • taiate in bucatele
  • fasole verde pentru garnitura

Mod de preparare

Cotletele se sareaza si pipereaza si se pun in tava la cuptor pana se rumenesc bine (eu le-am tinut cca 30 minute la 350F).

Ceapa se caleste in ulei cca 5 minute. Se adauga putina apa si tot sucul de mere. Se lasa sa dea un clocot si se pun in tigaie si bucatile de dovleac si caisele uscate.

Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic, innabusit, pana cand dovleacul este facut.

Jumatatile de dovleci care nu au fost folosite la sos se oparesc. La fel si fasolea verde.


Se servesc cu sosul de dovleac si caise uscate si cu garnitura dupa preferinta (fasole verde oparita, dovleac si pilaf de legume):

Pofta buna!

Reteta Cotlete de porc, sos dovleac si caise a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro

Alte retete cu cotlete gasiti aici:

Cartofi cu cotlet de porc la gratar,

Cotlet de porc cu varza rosie si sampanie,

Cotlet de porc cu sos de vin

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Musaca cu dovlecei
Bucataras.RO

Musaca cu dovlecei

Doritori de musaca sunt??? Daca va plac dovleceii cu siguranta o sa va placa si aceasta musaca.

Musaca cu dovlecei
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide