Mai intai facem sosul alb de ciuperci. Am pus ciupercile taiate in tigaie, cu foarte putin ulei. Cand a scazut suficient, adaug ceva bucati de rosie
Mai intai facem sosul alb de ciuperci. Am pus ciupercile taiate in tigaie, cu foarte putin ulei. Cand a scazut suficient, adaug ceva bucati de rosie decojita taiata marunt si sosul de usturoi. Se adauga putina sare si se lasa sa fiarba scazut, pana se fac ciupercile. Strecor zeama rezultata si o pun deoparte intr-un castronel. Spal tigaia si pun putin ulei la incalzit, apoi calesc o ceapa mare taiata marunt. Cand devine aurie, adaug o lingura de faina alba. Dupa ce se incheaga, sting cu zeama de la ciuperci si adaug smantana si ghimbir. Mai departe se trece la prepararea carnii. Mai intai pregatesc "patul" de verdeata . Toc marunt patrunjel si marar verde, adaug cimbru, menta verde si rozmarin, si amestec bine verdeata, apoi pregatesc "aditivul" cu care sa ung cotletele. Practic o maioneza usturoiata, facuta din sos de usturoi, mustar dulce si ulei, pana ajunge exact de consistenta unei maioneze. Torn maioneza peste carne si amestec bine, sa se unga pe toate partile . Nu sarez carnea, pentru ca are sare suficienta sare maioneza, apoi iau cate o bucata si o dau prin verdeata. Intr-o tava pun ceva ulei, o foaie de dafin rupta in bucati , cateva boabe de piper mozaic si jumatate de pahar de vin alb sec, peste care pun bucatile de cotlet. Le-am lasat 40 minute la foc potrivit, iar la jumatatea timpului le-am intors.
Se pot servi doar cu sosul cu ciuperci sau se mai poate pregati o garnitura de cartofi aurii sau orez.
Alte retete recomandate:
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaDulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...
Placinta cu mereSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii