Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

Pentru mesele festive sau de ce nu, pentru o masa in familie.

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

Ingrediente

  • 1 buc de cotlet de pirc de circa 1 kg
  • 500 g spanac congelat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lungurita rasa boia de ardei iute
  • 20 felii bacon feliate subtire
  • 250 ml vin alb sec
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Spalam cotletul si il lasam la scurs.

Ungem cotletul cu ulei de masline (2linguri) si apoi il condimentam cu sare, piper, boia si cimbru.

Decongelam spanacul.

Usturoiul curatat il dam prin presa.

Punem la incins uleiul (3linguri) si adaugam spanacul si usturoiul.

Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Lasam la foc potrivit pana cand scade.

Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam smantana.

Asezam muschiul de porc pe o hartie de aluminiu.

Peste muschi asezam spanacul ca in foto.

Imbracam muschiul in bacon ca in foto.

Invelim muschiul in folie de aluminiu si il asezam intr- o tava in care am pus o cana de apa.

Dam la cuptor pentru circa 1h40min.

Daca este nevoie mai putem adauga intre timp apa in tava.

Scoatem tava din cuptor ,indepartam folia si dam din nou la cuptor pana cand se rumeneste frumos(circa 20 min).

Scoatem din cuptor, asezam friptura pe un platou, o feliem si o servim alaturi de o garnitura si (sau) o salata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza
1
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
2
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
3
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
4
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
5
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce