Costite picante la cuptor cu varza calita este o mancare delicioasa. Pentru aceasta reteta va trebuie 1-1,5 kg costite de porc proaspete.
Costite picante la cuptor cu varza calita este o mancare delicioasa. Spalam costitele, uscam stergand cu prosop de bucatarie,apoi crestam carnea, bucata intreaga, pe partea opusa oaselor,c ondimentam bine cu sare si piper ,lasam sa se patrunda carnea cam 1 ora, acoperita la temperatura camerei.
Asezam in tava cuptorului costita si punem la copt la 180 grade C....acoperim cu folie de aluminiu. Lasam o ora...apoi indepartam folia pentru a se rumeni
Din ulei, miere, sos de soia, mustar, sare, chimen,pasta de ardei iute, facem un sos amestecand bine si ungem carnea...lasam 20 minute la cuptor apoi intoarcem costitele cu "scarita" in sus si ungem si aici cu sosul picant, mai lasam 10 minute si ....costitele sunt gata..
Pana costitele sunt la cuptor ne ocupam si de varza: taiem fin varza pe feliator, taiem ceapa marunt, prajim in ulei pana devine sticloasa,punem si varva la calit peste ceapa prajita...fara sare...amestecam mereu sa nu se arda,dupa 20 min taiem rosiile cuburi,adaugam impreuna cu cimbrul sare si piper,mai tinem pe foc 10 minute...
Scoatem costitele pe un platou alaturi de varza calita
Delicios, combinatia de varza calita, putin acrisoara cu costita dulce-picanta.....incercati!
Costite picante la cuptor cu varza calita se servesc calde. Costitele se servesc taiate in bucati de cate doua, optional punem smantana slaba sau iaurt.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeUn mezel sanatos de casa pe care vi-l recomand alaturi de o salata de cruditati mai ales acum pe perioada verii!
Rulada din piept de pui
Comentarii