Costita picanta

Carnea se taie exact langa oase si se spala. Mierea, mustarul, otetul balsamic, vinul alb, sosul de soia, oregano dupa gust, sarea si piperul se amest

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de costita
  • 1 kg de cartofi
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de otet balsamic
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml de ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingurita de seminte de mustar
  • oregano
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea se taie exact langa oase si se spala. Mierea, mustarul, otetul balsamic, vinul alb, sosul de soia, oregano dupa gust, sarea si piperul se amesteca. Se pune intr-o cutie ermetica si se intorc in amestec bucatile costitei. Cel putin pentru o zi se pune in frigider asa incat carnea sa se marineze. Un vas rezistent la foc se unge cu ulei si se pune in el cartofii in coaja, spalati bine. Se presara cu usturoi zdrobit, ceapa tocata marunt si se sareaza. Se pune inapoi si din 10 in 10 minute se stropeste cu zeama ptr marinat sa nu se usuce si sa nu arda deasupra din cauza mierii. Cand se inroseste si oasele se scot cu usurinta, se poate servi.
Alte retete carne recomandate

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Piept pui cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala