Coquelet de Bretagne - Franta

Coquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Coquelet de Bretagne - Franta

Ingrediente

  • 2 puisori galbeni (Coquelet de Bretagne)
  • cartofi
  • Pentru sos:
  • 2 lg. cu unt
  • 1 ceapa alba
  • 1 lgt. cu zahar brun
  • 250 gr. mix de ciuperci
  • 1 lgt. cu mustar
  • sare
  • piper
  • 100 ml. coniac
  • 100 ml. supa
  • 250 ml. smantana lichida

Mod de preparare

Puisorii (fiecare are pana in 500 de gr.) se condimenteaza cu sare si piper si se gatesc la cuptor, in tava cu putina apa si acoperita cu folie. Cand sunt aproape gata, se mai lasa la cuptor neacoperiti pentru a se rumeni. Nu se adauga alte condimente pentru a-si pastra gustul natural.

Cartofii se fierb si apoi se rumenesc in putin unt aromatizat cu usturoi si un praf de sare.

Separat se pregateste un sos delicios:
In 2 lg. cu unt se caleste usor 1 ceapa alba taiata fin, se adauga 1 lgt. cu zahar brun si apoi se adauga 250 gr. mixt de ciuperci, 1 lgt. cu mustar, sare, piper si se lasa pana scade lichidul.

Apoi se toarna peste ciuperci 100 ml. de coniac, se amesteca de cateva ori, si dupa aceea se poate adauga supa si smantana lichida. Sosul se lasa pe foc mic pana ajunge la o consistenta cremoasa.


In farfurie se toarna sos alb, se aseaza un puisor intreg si cativa cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia