Copanele de pui se parlesc pe flacara, se spala in cateva jeturi de apa rece, apoi se scot si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. Dupa aceea,
Copanele de pui se parlesc pe flacara, se spala in cateva jeturi de apa rece, apoi se scot si se lasa la scurs pe un prosop de bucatarie. Dupa aceea, se prajesc in ulei incins. Se lasa la foc mic pana ce se rumenesc uniform.
In acest timp, se curata ceapa, usturoiul si ciupercile, se spala, se taie bucati medii si se pun peste copanele rumenite. Se inabusa si se lasa sa fiarba in sucul propriu. Dupa ce a scazut sucul, se toarna piureul de rosii, se pun maslinele care au fost fierte in prealabil si desarate si apoi se baga in cuptor. Se lasa aproximativ 10-15 minute ca sa scada si sa capete o crusta aurie.
Copanele cu sos se servesc ornate cu patrunjel verde din abundenta.
Alte retete:
Mancare de mazare
Tocanita de pui
Conopida la cuptor cu bacon
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii