Grosimea fripturii trebuie sa fie de cel putin 2.5-3 cm si trebuie sa aiba grasime pe margine si vinisoare de grasime prin interior. Carnea se sarea
Grosimea fripturii trebuie sa fie de cel putin 2.5-3 cm si trebuie sa aiba grasime pe margine si vinisoare de grasime prin interior.
Carnea se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se incinge gratarul. Nu puneti carnea pe grilul rece ca nu i se vor inchide porii.
Mie imi place un pic in singe asa ca o gatesc "medium rare" ceea ce in termeni de restaurant specializat in fripturi (steakhouse) inseamna ca centrul este rosu si caldut iar exteriorul este facut bine si de culoare maro cenusiu. Ca sa iasa medium rare, dupa ce ati pus carnea pe gratar, puneti capacul (daca aveti gratar cu capac) si uitati de ea timp de 7 minute.
Daca va place mai facuta (medium, adica mijlocul este rosu si fiebinte iar carnea de imprejur este roz iar exteriorul este facut bine) tineti-o 10 minute.
Dupa 7 minute, intoarceti-o pe partea cealalta si lasati-o in pace alte 7 minute.
Eu las carnea cu un 1-2 minute mai mult pe prima parte si 1 minut mai putin pe a doua parte.
Scoate-ti carnea pe farfurie chiar daca vi se pare prea in singe si lasati-o sa se odihneasca citeva minute, asa vor iesi toate sucurile pe farfurie.
Se poate servi cu salata de frunze tinere dreasa cu ulei de masline si balsamic.
Reteta Contrafile (antricot) de vita la gratar a fost propusa de Takitakikatoka pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vita gasiti aici:
Mancare cu carne de vita si Guinness,
Hamburger cu carne de vita,
Salata carne de vita si verdeata
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoAceastă prăjitură este după o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru cei care iubesc combinația dintre...
Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri
Comentarii