Cocos umplut de Craciun

Cocosul umplut de Craciun este o reteta delicioasa, festiva, pretentioasa, asa cum ar trebui sa fie o friptura pentru masa de Craciun. Cocosul se umple cu carne de vita, este foarte aromat si fraged.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Cocos umplut de Craciun

Ingrediente

  • 1 cocos
  • supa de pui
  • ierburi aromate (frunze de patrunjel
  • telina ...)
  • Pentru umplutura:
  • 1 caltabos de carne de pasare
  • 100g ficat de rata
  • semipreparat
  • 500g spata de vitel
  • 500g piept de vitel
  • 1 trufa
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta de friptura de Craciun este indicat sa folositi 1 clapon. Claponul este un cocos castrat :), care are foarte multa carne.

Tocati carnea de vitel. Scoatei caltabosul din folie si amestecati continutul cu ficatul de rata, carnea de vitel tocata, oul si trufa taiata solzisori si condimentati cu sare si piper dupa gust.

Umpleti cocosul cu acest amestec si legati-i picioarele.

Puneti intr-o oala 3l de supa de pui, sau 3 l de apa si 6 cuburi concentrat de supa de pasare, ierburile aromate legate, ca sa poata fi scoase usor apoi, aduceti la punctul de fierbere. Cand incepe sa fiarba puneti si cocosul umplut, si lasati sa fiarba pentru 30 de minute.

Transferati-l apoi intr-o tava impreuna cu 2-3 polonice din supa in care a fiert, sarati si piperati din nou. Puneti tava in cuptorul preincalzit la 210C, dupa care coborati temperatura la 180C pentru 2 - 2,5 ore.


Serviti cocosul umplut la masa de Craciun cu o garnitura de legume si cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
4
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
5
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia