Coaste de porc cu miere si usturoi

Coaste de porc cu miere si usturoi este o reteta festiva si se poate servi cu orice garnitura. Ingredientele necesare sunt: carne, miere, usturoi, pasta de rosii,

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 kg coaste de porc
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • ½ lingura de ghimbir
  • sucul de la 2 portocale
  • 2 linguri miere
  • 500 ml vin rosu
  • 1
  • 5 l bere blonda
  • 3-4 frunze de dafin
  • un ardei iute
  • boabe de piper
  • cimbru
  •  rozmarin
  • sare de mare

Mod de preparare

Se face o saramura dintr-un litru de apa si 2-3 linguri de sare care se lasa clocoteasca iar apoi sa se raceasca. Se adauga coastele in saramura si se tin in frigider 2 ore.  Se scoate carnea de la rece si se pune la fiert in bere, adaugandu-se frunzele de dafin, o lingurita de piper, cimbru si un ardei iute. Se lasa sa fiarba 1,5-2 ore, acoperit. Preparam un sos pentru friptura din pasta de rosii amestecata cu usturoiul pisat, rozmarinul, cimbrul, sare si ghimbirul ras. Se toarna compozitia peste coastele de porc fierte si scurse si se pune totul intr-o tava la cuptor. Sucul de portocale se amesteca cu mierea si vinul si se stropesc din 15 in 15 minute coastele cu el. Sunt gata atunci cand carnea se desprinde usor de pe oase. Va iesi o friptura din cotlete de porc frageda si excelenta pentru un meniu festiv.


Se serveste cu legume coapte pe gratar.

Alte fripturi recomandate:

Friptura de vita

Friptura de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia