Coaste de porc cu miere si usturoi este o reteta festiva si se poate servi cu orice garnitura. Ingredientele necesare sunt: carne, miere, usturoi, pasta de rosii,
Se face o saramura dintr-un litru de apa si 2-3 linguri de sare care se lasa clocoteasca iar apoi sa se raceasca. Se adauga coastele in saramura si se tin in frigider 2 ore. Se scoate carnea de la rece si se pune la fiert in bere, adaugandu-se frunzele de dafin, o lingurita de piper, cimbru si un ardei iute. Se lasa sa fiarba 1,5-2 ore, acoperit. Preparam un sos pentru friptura din pasta de rosii amestecata cu usturoiul pisat, rozmarinul, cimbrul, sare si ghimbirul ras. Se toarna compozitia peste coastele de porc fierte si scurse si se pune totul intr-o tava la cuptor. Sucul de portocale se amesteca cu mierea si vinul si se stropesc din 15 in 15 minute coastele cu el. Sunt gata atunci cand carnea se desprinde usor de pe oase. Va iesi o friptura din cotlete de porc frageda si excelenta pentru un meniu festiv.
Se serveste cu legume coapte pe gratar.
Alte fripturi recomandate:
Friptura de vita
Friptura de pui
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii