Clatite brasovene

Clatite brasovene sunt, de fapt, niste aperitive din clatite, umplute cu carne, date la cuptor sau prajite si care vor capata o savoare extraordinara. Ti se vor topi in gura!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Clatite brasovene

Ingrediente

  • CLATITE
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • faina
  • ulei
  • 1 praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 1 ardei rosu
  • patrunjel
  • CRUSTA
  • pesmet
  • 3 oua
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Clatitele
-se amesteca ouale cu 1 praf de sare,se adauga laptele si faina cat sa obtinem o compozitie grosuta dar fluida, se omogenizeaza, se pune cate un polonic din compozitie in tigaia cu putin ulei incins si se prajesc clatitele pe ambele parti.
UMPLUTURA
- intr-o tigaie incalzim putin ulei,adaugam ceapa tocata si o calim putin, adaugam ardeiul si carnea tocata si lasam sa fiarba cca 5 min. Adaugam laptele batut cu ouale si 1 lingura faina si condimentele dupa gust.
Amestecam bine si lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul.
IMPATURITUL
-pe fiecare clatita am adaugat 2-3 linguri de umplutura si am pliat capetele apoi am rulat.
CRUSTA
- trecem clatita prin ouale batute apoi prin pesmet si din nou prin ou apoi le prajim in baie de ulei incins.
Le scoatem pe un servetel absorbant
Le servim cu sos de rosii sau cu mujdei.
Eu am facut si cu fulgi de porumb.


Clatitele brasovene se pot servi cu sos iutel din camara Bunatati din natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Chec negru
Bucataras.RO

Chec negru

Reteta este o reteta veche din familie, asemanator cu reteta de negresa clasica, foarte usor de preparat, intr-un timp...

Chec negru
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce