Se taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa acopere carnea. Cum da in
Se taie 1 kg. de carne in bucatele potrivite. Se pun la fiert cu un litru de apa rece, si sare. Apa trebuie in orice caz sa acopere carnea. Cum da in clocote, se spumeste de 2-3 ori. Se adauga un morcov, o ceapa, un fir de patrunjel, o frunza de dafin. Se lasa sa fiarba domol. Cratita se tine pe trei sferturi acoperita. Deoparte se trage intr-o cratita o lingura de faina cu o lingura buna de unt. Sa nu se ingalbeneasca. Se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se tine sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara nici un cocolos. Altfel trebuie trecut prin sita. Se amesteca deoparte 2 galbenusuri crude cu 2 linguri de smantana. Se toarna incet, in sos, si nu la foc. Apoi se pune sa dea impreuna cateva clocote. Oul nu se taie, daca focul nu e prea iute dintr-o data. Se adauga putina zeama de lamaie. Se toarna sosul peste carne, din care s-a scos zarzavatul si frunza de dafin, se tine pe foc la fierbinte, fara sa fiarba.
Se serveste imediat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranzun dulce de nerefuzat ;)
Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Comentarii