Pentru ciulamaua de rinichi de vitel sau vaca se face un sos alb de faina, prajind usor o lingura de faina intr-o lingura de unt, si se stinge cu zeama de carne.
Pentru ciulamaua de rinichi de vitel sau vaca se face un sos alb de faina, prajind usor o lingura de faina intr-o lingura de unt, si se stinge cu zeama de carne. Se potriveste de sare si de piper. Se lasa sa fiarba incet, pe marginea masinii, 20 de minute, adaugand, daca este necesar, cate putina zeama de carne, pana ce sosul se leaga ca o smantana subtire.
Se curata rinichiul. Se taie felii subtiri si se pun la foc intr-o tigaie cu o lingura de unt. Nu se sareaza. Se tin numai cateva clipe, pana capata culoare, fara sa se rumeneasca. Se asaza feliile de rinichi in cratita cu sosul de faina si se lasa sa dea impreuna un singur clocot.
Ciulamaua de rinichi de vitel sau vaca se serveste foarte fierbinte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDelicioasa, bineinteles! :)
Prajitura cu ricotta si caise
Comentarii