Ciulama de miel

Pentru ciulama pregatesti: Tai carnea de miel in bucatele potrivite si le pui la fiert cu II apa rece si un praf de sare. O acoperi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Sosul:
  • 1 kg carne miel
  • 1 l apa
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina
  • sare
  • tarhon sau marar
  • Pentru galuste
  • 10 felii de franzela
  • 1/4 I lapte rece
  • 3 linguri ulei • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 linguri faina

Mod de preparare

Pentru ciulama pregatesti:

Tai carnea de miel in bucatele potrivite si le pui la fiert cu

II apa rece si un praf de sare.

O acoperi cu apa.

Cand da in clocot, iei spuma.

Apoi adaugi morcovul, ceapa si patrunjelul.

Lasi sa fiarba incet si acoperi cratita doar pe 3/4 din

suprafata.

Separat, intr-o cratita, prajesti fara sa se rumeneasca, 1 lingura faina cu 1 lingura cu unt.

Stingi cu zeama in care a fiert carnea.

Lasi sa dea cateva clocote.

Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara cocoloase.

Torni sosul peste carne, dupa ce ai scos mai intai zarzavatul.

Se tin pe foc.

Pregatesti galustile asa:

Tai feliile de franzela cubulete si peste ele torni laptele.

Adaugi uleiul, ouale, praful de sare si faina cat sa obtii un

aluat compact si potrivit de tare.

lei cu lingura din aceasta compozitie si pui intr-o cratita cu apa fierbinte.

Lasi galustile sa dea un clocot, dupa care le scoti cu

spumiera, le pui in castron si torni peste ele ciulamaua

fierbinte.
Alte retete de Paste

Friptura de miel coroana

Drob de miel special

Friptura miel si cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia