Ciulama cu pui de casa

Ciulamaua de pui este un preparat culinar pe baza de sos de ceapa combinat cu piept de pui. Pentru a pregati reteta ingredientele sunt: piept de pui, ceapa, smantana.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciulama cu pui de casa

Ingrediente

  • pulpe de pui de tara (sau nu)
  • 500 ml supa de carne
  • o ceapa potrivita
  • 50 gr faina
  • 300 ml smantana
  • un morcov
  • un patrunjel
  • o bucatica de telina (optional)
  • putina sare si eventual un cub de legume

Mod de preparare

Nicio ciulama nu va iesi cu cea a bunicii daca in ea nu este carne de pasare de casa. Ciulamaua cu pui de casa prezentata de mai jos are toate sansele sa fie cea mai cautata de familia ta.

Sosul de legume pentru ciulama se face astfel: Se curata morcovul, ceapa, patrunjelul si telina si se pun la fiert impreuna cu carnea. Eu folosind carne de pui de tara, am fiert-o mai intai la oala cu presiune cam 30-40 minute dupa care am continuat sa o fierb cu zarzavatul, inca vreo 30 de minute.  Separat se pune in putin ulei incalzit faina si se amesteca continuu, avand grija sa nu se arda, ci doar sa se ingroase putin. Apoi se toarna incet, cate putina zeama de la carnea fiarta cam 500 ml, amestecand continuu si avand grija sa nu se formeze cocoloase. Compozitia obtinuta astfel trebuie sa fie de consistenta unei smantani. Se fierbe putin la foc mic, dupa care se trage de pe foc si se toarna smantana batuta in prealabil cu 2 linguri de apa rece. Se pune carnea si se pofteste la masa. Se consuma calda cu mamaliguta, de preferat.


Alte retete cu pui recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia